İçeriğe geç

ZARARLI CEMİYETLER…

Mayıs 26, 2012
Milli mücadele’yi yok etme ve Türk topraklarının işgalini ve parçalanmasını kolaylaştırma amaçlı, ekseri ingiliz gizli servisince kurulan hain yuvalarıdır.

Bunların en bilineni “ingiliz Muhipleri Cemiyeti“dir ki diğer cemiyetleri de örgütleyen ve finansal destek veren yine bu cemiyettir.

işte mütareke ve işgal yıllarında her biri birer şer yuvası olan zararlı cemiyetler;

1-iNGiLiZ MUHiPLERi CEMiYETi
Sait Molla, Abdullah Cevdet ve ingiliz ajanı Rahip Frew tarafından kurulan, tüm Osmanlı ülkesinin ingiliz mandası altına girmesini amaçlayan, ilgiliz hükümeti ile çok sıcak ilişkileri olup, özellikle işgal günlerinde ingiliz Büyükelçiliği ile Dersaadet arasındaki eşgüdümü sağlayan cemiyet.

Cemiyetin en önemli faaliyeti hiç kuşkusuz, Vahdettin’e ingilizlerle yaptırdığı gizli antlaşmadır. antlaşmanın içeriğine şuradan ulaşabilirsiniz;
(bkz: #15554543)

ingiliz muhipleri cemiyeti bünyesinde barındırdığı pek çok devlet adamı, nazır ve paşalar ile bu zararlı cemiyetlerin hiç kuşkusuz en ünlüsü ve en büyüğüdür…

2-TEALi iSLAM CEMiYETi;
islam figürünü kullanarak, molla kıyafetli din adamlarını işgal bölgelerine göndererek milli mücadele aleyhine faaliyetler gösteren, isgal güçlerini “müslümanlık adına” öven işbirlikçi cemiyet. “haçlı müslümanları…”

3-iLAY-I VATAN CEMiYETi;
ingiliz muhipleri cemiyeti’nin peyki olan cemiyet.
Vahdettin’e “Kurtuluş Savaşına karşı” olduklarına dair sundukları meşhur bir bildirileri vardır.

4-TARiK-i SALAH CEMiYETi;
ingiliz işgal güçleri komutanı General Harrington tarafından kurulan ve ingiliz işgal kuvvetleri ile ingiliz muhipleri cemiyeti arasında eşgüdümü sağlayan şer odağı…

5-ASKERi NiGAHBAN CEMiYETi;
Vahdettin’in ingiliz desteği ile oluşturduğu “Halife Ordusu”na lojistik destek sağlayan, Milli Kuvvetler’e çeşitli şekillerde sabotajlar, suikast ve saldırılar tertipleyen, ingiliz ajanları tarafından eğitilmiş, Halife’ye bağlı müslüman subay ve askerlerden müteşekkil örgüt.

VahdettinHan2 201x300 Armağandan Vahdettin gerçekleri

6-FALHiYAT CEMiYETi;
Milli Mücadele’yi baltalamak amaçlı çeşitli isyanlar çıkararak ingilizlere ve Müslümanların Halifesine(!) hizmet eden cemiyet.

7-AHMEDiYE CEMiYETi;
Kuvayi Milliyecilere suikastlar yapmak amaçlı faaliyet gösteren cemiyet. Bu suikastler karşılığında ingiliz elçiliğinden düzenli bir şekilde para aldıkları belgeleri ile mevcuttur.

8-TÜRK ZABITA-I HUSUSiYE TEŞKiLATI;
işgal günlerinde doğrudan ingilizlerin emrinde çalışan emniyet mensupları tarafından oluşturulan cemiyet. bu cemiyet payitahtta bulunan zabitanların(polislerin) işgal kuvvetleri emri altında faaliyet göstermesini sağlama amacını esas almış ve istanbul’dan anadolu’ya gelen desteklerin önünü kesmeye çalışmıştır.

9-KÜRT TEALi CEMiYETi;
En büyük amaçları doğu’da bir Kürt isyanı çıkararak Milli Mücadele’yi zarara uğratmak ve ingiliz mandası altında bir Kürdistan kurmak olan ve ingiliz Muhipleri Cemiyeti ile dirsek temasında olan cemiyet.

10-ŞARKI KARiP ÇERKEZLERi CEMiYETi;
Çerkez kökenli Osmanlı tebasını kışkırtarak, Bolu, Düzce, Sakarya, Manyas, Bursa, Biga bölgelerinde pek çok cinayetler işlemiş, isyanlar çıkarmış cemiyet. cemiyetin amaçlarından biri ingiliz mandası altında Anadolu’da bir “Çerkez Kantonu” kurmaktır…

11-ADEM-i MERKEZiYETÇiLER CEMiYETi;
Prens Sabahattin çevresinde toplanan Komunizm yanlılarını barındıran cemiyet. Lakin bunlar da komunist oldukları halde ingiltere Mandası’nı savunurlar, Kurtuluş Savaşı’nın bir hayalde öteye geçmeyeceğine inanırlardı.

12-MAVRi MiRA CEMiYETi;
Osmanlı tebası olan Rumlar tarafından kurulan ve Anadolu’nun bir Yunan yurdu olmasını, istanbul, Doğu Trakya ve izmir’in Yunanistan’a katılmasını amaçlayan cemiyet.

13-ETNiKi ETERYA CEMiYETi;
Mavri Mira Cemiyeti ile aynı amaçları güden, Rumlar tarafından kurulmuş cemiyet.

14-PONTUS-RUM CEMiYETi;
Doğu Karadeniz’de Trabzon merkezli bir Pontus Devleti kurma amacı taşıyan ve bölgedeki Rumları Türkleri katletmeye teşvik eden ve silahlı komiteler oluşturan cemiyet.

15-TAŞNAK VE HINÇAK CEMiYETLERi;
Doğu Anadolu’da “Büyük Ermenistan” hayalini gerçekleştirmek amaçlı kurulan cemiyetler.
(bkz: hınçak)
(bkz: taşnaksütyun)

16-SULH VE SELAMETi OSMANi FIRKASI;
Yegane amacı halifenin ve saltanatın bekasını korumak ve gözetmek olan cemiyet.

17-WiLSON PRENSiPLERi CEMiYETi;
ABD Başkanı Woodrow Wilson’ın ilkeleri doğrultusundaki planını benimseyip, Anadolu topraklarına kurtuluşun Amerikan mandasına girmekle mümkün olacağını düşünenlerin buluştuğu cemiyet.

18-KARDOS CEMiYETi;
Anadolu’daki Rum populasyonunu arttırmak ve oluşturulan Rum çeteleri için gönüllü olarak savaşacak Rumları Yunanistan’dan Anadolu’ya geçirip çetecilik yapma amacıyla kurulmuş cemiyet.

19-ALLiANCE iSRAiLiTE VE MACCABi CEMiYETLERi;
Amacı, Filistin’de bağımsız bir israil Devleti kurmak olan Osmanlı Musevilerinin kurduğu cemiyet.

One Comment
  1. emin permalink

    uyarmadı demeyin sonra; Said molla, molla said farklı kişilerdir. iNGiLiZ MUHiPLERi CEMiYETi başlıgının altında ki fotoğraflarda bi yanlışlık var. Molla Said i namı değer Bediüzzaman Said Nursi yi said molla diye koymuşlar. Dikkat edelim lütfen !

Yorum bırakın